Samenwerking over de (taal)grenzen heen


foto_Cathérine

 

Net als kanker, kent ook massage bij kanker geen grenzen. Over lands- en taalgrenzen heen, werken massagetherapeuten en medische professionals samen om massage bij kanker op een zo kwalitatief mogelijke manier aan te bieden. Zelf heb ik het geluk niet alleen in Nederland en Schotland te kunnen uitwisselen met collega’s, maar ook een zeer waardevolle samenwerking te kunnen opzetten met een Waalse collega Cathérine Bauraind. Cathérine is een verpleegkundige die reeds meer dan 10 jaar ervaring heeft met massage op pediatrie, vooral bij patiëntjes op oncologie en neurologie. Zij combineert haar ervaring en observaties bij het masseren met haar kennis als verpleegkundige. Daarnaast volgde zij ook opleiding bij Arborescence in Quebéc. Zij werkt ook nog steeds samen met een team van professionals uit deze organisatie.   Cathérine startte ook met een vzw Mes mains pour toi, via dewelke zij massages voor jonge patiëntjes en hun mantelzorgers financiert. Ik voel me dan ook vereerd met haar te mogen samenwerken. Samen wisselen wij momenteel ervaringen en kennis uit, om te komen tot een opleiding die al onze kennis en ervaringen bundelt en die we dan graag zowel in het Nederlands als het Frans verder doorgeven via opleidingen. Zo komt ervaring uit verschillende landen samen en bouwen wij samen aan massage bij kanker over de grenzen heen.