Referenties


Hier lees je wat voormalig cursisten van de opleiding Massage bij kanker voor professionele masseurs vonden...

In deze opleiding leer je op een professionele manier een massage geven die is aangepast aan de wensen en de conditie van de klant. Katrien is een docente met veel ervaring die met veel passie en liefde haar kennis doorgeeft aan haar studenten. Wat bij andere opleidingen ontbreekt zoals o.a. het lymfeprotocol, wat te doen bij embolie of trombose, positionering van de klant,… komt hier met veel aandacht aan bod. Na het volgen van deze opleiding kan ik op een veilige manier massage aanbieden aan mensen die kanker (gehad) hebben.

Karina Goens

*****

Een waardevolle toevoeging voor jezelf als masseur èn als persoon!
De docente Katrien is deskundig, ervaren en altijd opbouwende kritiek!
Medische informatie (met gastdocenten), praktijkgerichte lesdagen met oefenen op medestudenten en het ‘echte’ werk is een stage in het ziekenhuis.
Een hele mooie ervaring! Het maakt je rijker als masseur èn als mens!!

Mirjam Hoedemaker

*****

“Als ex-kankerpatiënte en gediplomeerd massagetherapeut wilde ik mij verder specialiseren in massage voor mensen met kanker. Dus ging ik op zoek naar een opleiding die een voldoende professionele garantie kon bieden. Er zijn in Vlaanderen meerdere opleidingen waaruit men kan kiezen, maar ik kon er slechts één vinden die zich ook baseert op wetenschappelijk onderzoek en publicaties. Dat is wat ik nodig had.  Ik volgde de opleiding  bij Katrien Meeussen: . www.massagebijkankerbelgie.be , die  zich o.m. baseert op onderzoek en de internationale richtlijnen van de Society for Oncology Massage ( http://www.s4om.org/research-summaries/4 ).  Deze opleiding voldeed volledig aan mijn verwachtingen, zowel wat de inhoud als wat de professionaliteit van de lesgever(s) betreft.

Als ex-kankerpatiënt heb ik mogen ervaren en leren hoe professioneel en respectvol deze opleiding is. Ik weet waarover ik spreek.

Een aanrader voor wie zich op een professionele manier wil specialiseren in massage bij kanker!

Anne Beyers

*****

Een leerzame opleiding gegeven door een docente die weet waar ze het over heeft.

Theo Huizer

*****

Met kennis van zaken, goede informatie, medisch onderbouwd.
Deze opleiding is een pluspunt voor al wie mensen met kanker wenst te ondersteunen met een deugddoende en rustgevende massage.
Met geduld, toewijding en aandacht geeft Katrien het beste van zichzelf.
Wat zo mooi is, Katrien weet telkens op een stimulerende en positief opbouwende manier feedback te geven. Proficiat Katrien, jij bent een docente naar mijn hart!

Magda Baert

*****

Deze opleiding wordt met zoveel liefde gegeven… je leert via verschillende deskundigen de knepen van het vak en tijdens de stagedag kom je id leefwereld van jouw cliënten terecht. Een mooi pakket komt er aan bod. En de docente Katrien begeleid je tot in de kleine puntjes. Ik ben dankbaar dat ik deze opleiding, docente, mede-studenten etc heb mogen leren kennen. Met iets heel kleins betekenen we heel veel… dank je wel!

An van Wesemael

*****

Ik ben heel tevreden dat ik de cursus Massage Bij Kanker heb kunnen volgen. Het heeft mij inzichten gegeven in de verschillende soorten kanker en hoe hiermee aan de slag te gaan in de massagepraktijk.
Nu weet ik ook wat de gevolgen kunnen zijn als er lymfeklieren zijn weggenomen al dan niet als gevolg van kanker. Waarom het dan belangrijk is om met een aangepast druklevel te werken.

We leerden werken met een aangepast intakeformulier en hoe de info te vertalen naar de massagepraktijk. Ook het belang van contra-indicaties, aandachtspunten, aangepaste tijd en druk, het werken met verslaggeving bij elke massage.

Katrien, de lesgeefster, heeft dit heel professioneel aangepakt, de massageplannen en -verslagen werden door haar heel grondig doorgenomen en waar nodig bijgestuurd.

Wat mij bijgebleven is van de stage in het ziekenhuis is dat een patiënte zei: “dat is nog eens genieten in een ziekenhuisbed.” Daar doen we het voor.

Ik ben zelf shiatsu therapeut en de zachte aanraking was voor mij totaal nieuw. Het drukniveau dat ik normaal hanteer om blokkades los te maken is veel hoger.
Er is tijdens onze opleiding shiatsu bijna geen info gegeven over kanker. Over de impact van aantasting van het lymfesysteem op het lichaam is nooit iets gezegd.
Ik ben blij dat ik deze kennis nu wél heb en mijn massages waar nodig kan aanpassen voor mensen die kanker hebben (gehad).

Katrien, bedankt dat ik bij jou cursus mocht volgen.

Dirk Bastiaensen

*****

Deze opleiding is een meerwaarde voor wie hiermee aan de slag wil gaan. Je leert op een professionele manier hoe je best kan en mag masseren maar ook hoe je een lichtpuntje kan zijn voor deze mensen. Je wordt fantastisch begeleid tijdens de opleiding.

Evy Thuysbaert

*****

Deze opleiding wordt met passie door Katrien gegeven! Mocht je professioneel met massage aan de slag willen gaan, volg dan zeker deze opleiding!! Zeer belangrijke onderdelen, zoals bvb.het lymfeprotocol, wordt hier uitgebreid beoefend, wat niet in aanbod komt bij vele andere opleidingen… Katrien, doe zo voort!!!

Sonja Verhulst

*****

Het was een korte maar zeer intense opleiding met zeer goede feedback en begeleiding door Katrien en gastdocente Klara van Zuijdam.
Een confronterende opleiding ook maar tegelijk heel erg liefdevol en ondersteunend. Het is mooi om te ervaren hoe je met een luisterend oor en een zachte aanraking, heel wat ondersteuning kan bieden.

Marina van der Avoort

*****

Ik wil met mijn massages steeds een kwalitatieve ervaring aanbieden van ontspanning.
In deze cursus leerde ik als masseur hoe dit kan bij mensen met kanker.

Hun kwetsbaarheid en ook hun kracht beroerde me telkens opnieuw.

Samen met andere masseurs leerde ik om een actueel massageplan te integreren tijdens de massages en dit in combinatie met een 1 op 1 coaching en directe supervisie.

De begrippen ‘less is more’ en ‘inching forward’ kregen een bestemming.
Dit was voor mij een absolute meerwaarde.

Astrid van der Avert

*****

Referentie van Klara van Zuijdam, directeur Touch for care

In september 2013 heb ik Katrien leren kennen als cursist in de basistraining Massage bij Kanker voor professionele Massagetherapeuten in Nederland. Katrien was erg leergierig en wilde alle do’s en don’ts weten over massage bij kanker. Ze weet sindsdien de opgedane kennis te vertalen naar een veilig en verantwoord massageplan voor mensen met kanker  en dit met liefdevolle aandacht vanuit het hart gegeven.

Daarna heb ik Katrien mogen begeleiden vanuit het Instituut Massage bij Kanker in Nederland tijdens haar stages in de ziekenhuizen in België.  Stages waarin ze uitstekende beoordelingen kreeg over haar massages en de interdisciplinaire samenwerking rondom zorg voor de patiënt met kanker.

Toen ze te kennen gaf om eenzelfde kwalitatieve opleiding, volgens de richtlijnen van de Society for Oncology Massage, op te zetten in België waren wij verheugd om dat te horen. Sindsdien ondersteunde ik Katrien met het opzetten van deze training in België. Ze streeft daarbij naar dezelfde hoogstaande kwaliteit als we met Instituut Massage bij Kanker in Nederland hebben neergezet. Katrien staat dan ook voor kennis overdragen vanuit het hart, met aandacht en verantwoordelijkheid voor zowel de cursist als voor de cliënt met kanker.

Het is dan ook een genoegen om met Katrien samen te werken en ik kan de training bij haar van harte aanbevelen.

Klara van Zuijdam, directeur Touch for Care – massagecursussen in de zorg.
Voormalig codirecteur/docent Instituut Massage bij Kanker Nederland
Professional member van de Society for Oncology Massage in de VS