Massage bij kanker: een masseuse vertelt 3


Toen ik eind 2013 de basistraining massage bij kanker volgde in het Instituut Massage bij kanker te Nederland, had ik absoluut niet voorzien dat ik op een dag zelf les zou gaan geven.  Maar ik kon er niet buiten: het werken met massage bij kanker heeft me vanaf het allereerste moment geraakt en niet meer losgelaten.   Het vertrouwen dat je krijgt van iemand die al zoveel heeft meegemaakt en letterlijk zijn of haar lichaam in jouw handen legt, is immens en blijft ontroeren.   Ik voel me telkens weer heel dankbaar dat ik via aanraking en massage weer een beetje zachtheid en positiviteit mag brengen. Wat is het fijn om even een moment van zorgeloosheid en rust te kunnen bieden in een leven dat verder soms zo doordrongen is van zorgen, angst en pijn. Aanraken en geraakt worden, met handen en hart, daar gaat massage bij kanker voor mij om.

Katrien Meeussen


3 gedachten over “Massage bij kanker: een masseuse vertelt

 • Ivo Heselmans

  Beste,
  ikzelf ben kankerpatiënt. Vooraf gaf en kreeg ik geregeld Reiki. Dat is allemaal weggevallen. Ik word behandeld in Herentals en daar is er op donderdag ‘Allegria’ voor kankerpatiënten. Om de 2 weken krijg ik donderdag chemo en naar Herentals gaan is niet eenvoudig voor mij. Ik woon in Westerlo, Zoerle Parwijs. Hebt U er weet van dat ik ergens dichterbij terecht kan ?

  Groetjes
  Ivo

 • Neide Lobo

  Ik ben een brasilianse die in België ao 10 jaar wonen. Ik heb mij diploma van schoonsheidspecialist in België gehaald een nu heb ik een Wellness praktijk, onder andere behandeling geef ik ook massages.
  Al een tijd wil ik graag massage bij kanker patiënt willen doen.
  Ik wil graag meer informatie over de cursus hebben.
  Dank u,
  Neide lobo.

  • Katrien Bericht auteur

   Fijn dat je interesse hebt in de opleiding! Je kan je inschrijven via katrien@massagebijkankerbelgie.be
   Belangrijk is dat je ook een massage-opleiding hebt gevolgd waarin je een basis anatomie hebt gevolgd. Indien je hier niet zeker van bent, neem je ook best even contact op via mail of telefonisch op 0494 19 99 68.
   Tot later!
   Katrien

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.