Bijscholen in Schotland


Angela_IRIScancerpartnership_Scotland

Om op de hoogte te blijven van de laatste evoluties van massage bij kanker, vind ik het belangrijk me te blijven bijscholen. Daarom trok ik onlangs naar Schotland, waar ik de opleiding ‘Massage therapy for people living with cancer’ volgde bij Iris cancer partnerships. De nieuw opgedane inzichten neem ik weer mee en verwerk ik in de komende opleidingen die ik organiseer. Tegelijkertijd kreeg ik door deze opleiding de kans internationale collega’s te leren kennen en uit te wisselen hoe zij in Schotland massage en andere complementaire therapieën integreerden in de reguliere medische zorg.  Deze ideeën en ervaringen zet ik graag in om hier in België verder mee te denken rond het realiseren van professionele complementaire zorg in ziekenhuizen. Om in een kwalitatief aanbod te kunnen voorzien, is het immers belangrijk dat hiervoor ook professionals kunnen ingezet worden die een uitgebreide ervaring hebben en zich ook regelmatig blijven bijscholen. Daarom bouw ik ook mee aan een netwerk van kwalitatief geschoolde masseurs en blijf ik zoeken naar interessante onderwerpen om onze kennis verder te verdiepen.