Opleiding hand-, voet- en hoofdmassage bij kanker en in palliatieve zorg


“Aanraken en geraakt worden met handen en hart, dat is massage bij kanker voor mij”    Katrien Meeussen

Deze  opleiding is gericht op  verpleeg- en zorgkundigen, medische pedicure en oncologische voetverzorgers, vrijwilligers en mantelzorgers die mensen tijdens en na kanker of in de palliatieve zorg willen ondersteunen met een veilige en kwalitatieve  hand- en/of voetmassage.

De training heeft tot doel de deelnemers bekend te maken met de aanpassingen in de deelmassages die nodig zijn ten gevolge van de behandelingen en conditie van de cliënt met kanker. en bij het naderende levenseinde. Dit om op een veilige en aangename manier een kort moment van ontspanning te kunnen aanbieden  ter ondersteuning van het herstel of wanneer dat het enige is dat je nog kan ‘doen’.

Er is voor deze training géén voorkennis of ervaring met massage vereist. Je kan je onderaan deze pagina inschrijven.

Verworven kennis op het einde van de opleiding:

  • basis hand-voet en hoofdmassage met aangepaste druklevel
  • basisregels, aandachtsgebieden en contra-indicaties bij massage bij kanker en in palliatieve zorg, specifiek voor handen, voeten en hoofd
  • gerichte vraagstelling ivm de medische situatie en vertaling hiervan naar een massage op maat
  • communicatie vanuit empowerment

Gedurende de hele training is er mogelijkheid tot 1 op 1 feedback van de trainer.  Het is de eigen verantwoordelijkheid van de cursist om dit aan te geven en de ondersteuning te vragen die nodig is.

Aan het eind van de training wordt een attest van deelname gegeven, mits aanwezigheid voor alle onderdelen.

Let op: deze deelmassages zijn bedoeld als op zich staande  korte massages. Ze kunnen niet zonder meer worden toegepast als onderdeel van een algehele lichaamsmassage bij ziekte. Daarvoor zijn immers bijkomende aanpassingen nodig, die in deze opleiding niet aan bod komen.

Praktisch:

Deze opleiding wordt gegeven te Pothoek 2, 2990 Wuustwezel.

Data:

  • 21 oktober 2019
  • 28 oktober 2019
  • 25 november 2019

Telkens van 10:00 tot 16:00u.
Ontvangst vanaf 9.30u.

Investering in jezelf: 330 EUR 

Lesgever :20160719-_7190432

S4OM-logoDe training wordt gegeven door Katrien Meeussen, professioneel masseur en coach, gespecialiseerd in massage bij kanker en aangesloten bij het Netwerk massage bij kanker in Nederland én erkend als Preferred Practitioner bij de Society for Oncology Massage in de VS.

Katrien volgde de opleiding ‘massage bij kanker’ en bijscholingen bij het Instituut Massage bij Kanker in Nederland. Ter voorbereiding van het zelf lesgeven, observeerde en assisteerde ze daar ook bij enkele opleidingen en deed ze uitgebreide ervaring op met het masseren in het ziekenhuis. Ze masseerde in het dagziekenhuis en/of op de oncologie-afdeling van twee grote Antwerpse ziekenhuizen. Later volgde Katrien nog de opleiding ‘Massage for people living with cancer’ bij Iris cancer parntership in Schotland. Tot eind juni 2017 masseerde ze wekelijks als vrijwilliger op oncologie-hematologie bij het GZA Sint Augustinusziekenhuis te Wilrijk. In mei 2018 nam ze deel aan de Oncology Massage Healing Summit van de Society for Oncology Massage in de VS.  Sinds juni 2018 werkte Katrien in het kader van de Beauty Grants van de Sitchting tegen kanker in het Heilig Hartziekenhuis van Lier in het oncologisch dagziekenhuis (tot ze daar moest stoppen omwille van zwangerschapsbescherming).

Interesse?

Schrijf je hieronder in of neem voor bijkomende vragen contact op met Katrien Meeussen:
telefonisch op 0494 19 99 68 of via email aan katrien@massagebijkankerbelgie.be

Naam

Ik ben...
verpleegkundigezorgkundigemedische pedicurevrijwilligermantelzorger

Email

Telefoonnummer

Adres

Postcode

Woonplaats

BTW nummer (verplicht indien factuur gewenst)

Eventuele ervaring met masseren(en)

start 21 oktober 2019

Ik ben akkoord met de annulatievoorwaarden