Introductiedag fasciatherapie bij borstkanker


Inhoud:

In welke mate kunnen fasciale hands-on technieken een meerwaarde zijn bij massage bij borstkanker?

Fasciatherapie omvat zachte hands-on technieken die specifiek rekening houdt met de fascia en haar functies in de fysiologie van het lichaam en in de bewegingskwaliteit. Deze subtiele weke-delentechnieken ontspannen de weefsels, de littekens, harmoniseren de doorbloeding en drainage. De bewegingen verlopen vlotter.

Tijdens de toepassing van deze technieken wordt de cliënt ook psychisch aangesproken: vanuit een bewuste psycho-emotionele betrokkenheid leert zij haar lichaam, aandoening, zichzelf en de omgeving vanuit een neutraal en salutogeen perspectief waarnemen. Ze krijgt een andere kijk op zichzelf en haar aandoening.

Fasciatherapie benadert de persoon die lijdt aan (borst)kanker actief op het biologische, fysiologische, psycho-emotioneel en existentieel niveau.

 

Aan het eind van deze initiatiedag hebt u:

 • Inzicht gekregen in de anatomische structuur van de fascia, haar eigenschappen en functies.
 • Vaardigheden verworven in fasciale hands-on technieken,  waarbij de masseur tegelijk de subtiele fysiologische reacties waarneemt en beïnvloedt.
 • Vaardigheden verworven die een actievere betrokkenheid van de masseur en de cliënt bewerkstelligen.

Docent:

Paul Sercu is fysiotherapeut, osteopaat, fasciatherapeut en somato-psychopedagoog. Paul is stichter  en hoofddocent van de verschillende departementen aan het Fasciacollege en hoofddocent van de post-graduate cyclus somato-psychopedagogie aan PXL-Hoge school Hasselt. Zie www.fascia.be.   Paul is ook onderzoeker binnen het domein van de aspecifieke rugklachten en stress-gerelateerde pijnklachten.  Samen met Dominique Bourgeois schreef hij het boek ‘Bewegingsperceptie ontrafeld. Fasciatherapie: een vernieuwende visie.’  Daarnaast is hij, samen met zijn vrouw, werkzaam in de praktijk ‘De Oratorie’. www.oratorie.be 

 “Eigenlijk werk ik het liefst in de groepspraktijk, ik help graag mensen en houd graag contact met de werkelijkheid van de dagelijkse pijn- en bewegingsklachten in de breedste zin van het woord. Dit voedt mijn voortdurende honger naar nieuwe kennis en verplicht mij om m’n manier van lesgeven steeds aan te passen.”

 

Doelgroep:
– Masseurs die de opleiding ‘Massage bij kanker voor professionele masseurs en medische professionals’ succesvol hebben afgerond,
– Medische professionals met ervaring met massage en het werken met mensen met kanker
– Masseurs die minstens 1 jaar praktijkervaring hebben op vlak van massage en reeds uitgebreide ervaring hebben met het werken met mensen in een zorgsituatie.

Praktisch:

Locatie:  Schopboshoeve, Grensstraat 36, 2580 Grasheide (Putte)

Duur: 6 docent contacturen, start 9.30u, einde 16.30u

Investering in jezelf150 EUR  (incl koffie/thee/certificaat van deelname) bij aanmelding te betalen op rekeningnummer van Massage bij kanker België: IBAN:   BE66 7350 3846 6043 BIC: KREDBEBB, met vermelding van je naam en ‘fasciatherapie november 2019’.  Je ontvangt automatisch een factuur bij het eind van de maand van ontvangst van je betaling.

Dankjewel om je aan te melden via onderstaand formulier.

  Naam

  Email

  Telefoonnummer

  Adres

  Postcode

  Woonplaats

  Naam/website praktijk

  BTWnummer

  Reeds gevolgde massageopleiding(en) en/of medische opleiding

  Maandag 09/03/2020 te Grasheide

  Ik ben akkoord met de annulatievoorwaarden