Lesgever en samenwerking


Katrien Meeussen

S4OM-logo

Katrien is lid van Netwerk massage bij kanker Nederland én erkend als preferred practitioner en lesgever bij de Society for Oncology Massage (S4OM) in de VS.  
Ze volgde basistraining Massage bij kanker bij het Instituut Massage bij kanker in Nederland in 2013 en volgde er nadien de jaarlijkse bijscholingen van het netwerk.
Katrien assisteerde en observeerde bij verschillende basistrainingen te Nederland in 2015.
Ze liep stage in verschillende Antwerpse ziekenhuizen, waarbij ze masseerde in het oncologisch dagziekenhuis en op de oncologie-afdeling.
In 2016 schoolde ze zich nog verder bij in Schotland, bij Iris cancer partnership en sloot ze zich aan bij de Society for Oncology Massage in de VS, om zo ook bij te blijven met internationale ontwikkelingen op vlak van massage bij kanker. Ze volgde toen ook ‘aromazorg in de oncologie’ bij KICOZO in Nederland.
Verder was ze nog tot juli 2017 actief als vrijwilliger op de afdeling oncologie-hematologie in het GZA Sint Augustinus te Wilrijk, waar ze wekelijks massages gaf aan kankerpatiënten.
Tevens volgde ze de bijscholing over palliatieve zorg, in samenwerking met het CODA palliatief dagcentrum. En een vierdaagse over ‘omgaan met rouw en verlies bij volwassenen en kinderen’. Eind 2017 volgde Katrien nog  bijscholing over kinderoncologie, in de banaba pediatrie bij Thomas More en in 2018 nam ze deel aan de Oncology Massage Healing Summit, een 4-daagse conferentie van de Society for Oncology Massage, in Minneapolis in de VS.  Sinds juni 2018 masseerde ze twee halve dagen per week in het Heilig Hart ziekenhuis in Lier, in het kader van de Beauty Grants van de Stichting tegen kanker, tot ze haar werk op oncologie omwille van zwangerschapsbescherming moest stopzetten.

Daarnaast is Katrien opgeleid tot NLP Practitioner en actief als loopbaanbegeleider voor Arcturus (erkend door VDAB), coach, reiki master, gediplomeerd herborist en aromazorgverlener binnen Kurama, waar zorg en groei voor mens en natuur centraal staan.

Katrien is geraakt door wat massage bij kanker kan betekenen en dankbaar om deze mooie tool van aanvullende zorg voor kankerpatiënten op een heldere, kwalitatieve manier door te mogen geven aan masseurs met eenzelfde betrokkenheid om zich met heel hun hart in te zetten voor het welzijn van hun cliënten.

 

De trainingen massage bij kanker worden gegeven door Katrien Meeussen.

Zij vindt het belangrijk samen te werken met collega’s die een zelfde kwaliteit nastreven.

Zo werkt ze in België samen met Catherine Bauraind uit  Wallonië.  Samen bouwen ze aan gedegen opleidingen waar kwaliteit centraal staat.

Catherine Bauraind is verpleegkundige en lesgever bij vzw Mes mains pour toi, waarmee Catherine reeds meer dan 10 jaar jonge patiëntjes en hun mantelzorgers masseert in het ziekenhuis en ook massagetherapeuten hiertoe opleidt. Met haar vzw worden palliatieve patiëntjes en hun ouders voorzien van massages aan huis.  Catherine volgde opleiding in Canada en werkt voor haar opleidingen nog steeds samen met Arboressence.